odaberite jezik: HRVATSKI

Gastronomija

Sveprisutni tragovi prošlosti, na području Dobrinjštine očiti su i kroz gastro ponudu.
Po principu “kako su i što su jeli naši preci”, ugostiteljski objekti glavninu ponude baziraju na raznim oblicima ribljih specijaliteta.

S druge strane nalaze se jelovnici na kojima je “glavna junakinja” tjestenina. Kao glavni specijalitet ugostitelji će vam ponuditi ono što je nekad bilo raritet “žvacet” (gulaš) s “makarunima”. “Žvacet” ili gulaš možete kombinirati i sa šurlicama (vrsta domaće tjestenine, specifična zbog načina izrade). Tu je i gastro kombinacija “riba-tijesto”, pa svoja nepca počastite kombinacijom šurlica i plodova mora.

PRESNOC – AUTOHTONA SLASTICA 

Želite li naručiti desert, izaberite “presnoc”, autohtonu slasticu od domačeg ovčjeg sira. U prošlim vremenima, darivati nekome “presnoc” značilo je dotičnom iskazati najdublje poštovanje. Danas vam taj oblik poštovanja iskazuju u gotovo svim ugostiteljskim objektima Dobrinjskoga!

Postavke pristupačnosti